Σταφύλια

    Η σταφυλοπαραγωγή αποτελεί μία από τις αρχαιότερες γεωργικές δραστηριότητες. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ποικιλιών παγκοσμίως για την παρασκευή κρασιού, μούστου, σταφίδας, ξυδιού αλλά και για επιτραπέζια κατανάλωση. Το σταφύλι έχει γνωστή αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στους λαούς της Μεσογείου από την αρχαιότητα μέρχι σήμερα.

   Η Ιταλία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός στον κόσμο κατά όγκο ενώ η Ισπανία κατέχει την πρώτη θέση σύμφωνα με την επιφάνεια καλλιέργειας.

   Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δραστήρια στον τομέα αυτό με συνολική έκταση αμπελοκαλλιέργειας που ξεπερνάει τα 1.2 εκατομμύρια στρέμματα. Αναλογικά, πάνω από το 3% της συνολικής γεωργικής γης στην Ελλάδα είναι αφιερωμένη στα αμπέλια.

   Στη Suntip δραστηριοποιούμαστε στην παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών για την εγχώρια και κυρίως τη διεθνή αγορά.

Σταφύλια Άσπερμα

    Η παραγωγή άσπερμων σταφυλιών αποτελεί βασική δραστηριότητα για τη Suntip.

Προσφέρουμε τις ακόλουθες επιλογές συσκευασίας:

  • μικτό 10x500g & 11x500g (clamshell ή punnet)
  • Thompson 10x500g & 11x500g (clamshell ή punnet)
  • Crimson 10x500g & 11x500g (clamshell ή punnet)
  • 9 Kgr.
  • 4,5 Kgr.
  • Snack-pack  18x200g.

    Μπορούμε επίσης να προσφέρουμε οποιαδήποτε λύση συσκευασίας.

    Παράγουμε την κόκκινη Crimson Seedless, και τη λευκή ποικιλία Thompson Seedless (ή αλλιώς Σουλτανίνα), στις περιοχές Κόρινθο και Τρίκαλα Θεσσαλίας. Η Suntip είναι υπεύθυνη για το 70% της παραγωγής Crimson στην Ελλάδα.

Σταφύλια Ένσπερμα

Η παραγωγή άσπερμων ποικιλιών ενσωματώθηκε το 2018 με την ποικιλία Jack’s Salute από την εταιρεία IFG  (International Fruit Genetic) στην περιοχή Γόμφοι Τρικάλων. Αναμένεται πρώτη παραγωγή το 2020.