Σταφύλια

Η σταφυλοπαραγωγή αποτελεί μία από τις αρχαιότερες γεωργικές δραστηριότητες. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ποικιλιών παγκοσμίως για την παρασκευή κρασιού, μούστου, σταφίδας, ξυδιού αλλά και για επιτραπέζια κατανάλωση. Το σταφύλι έχει γνωστή αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στους λαούς της Μεσογείου από την αρχαιότητα μέρχι σήμερα.

Η Ιταλία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός στον κόσμο κατά όγκο ενώ η Ισπανία κατέχει την πρώτη θέση σύμφωνα με την επιφάνεια καλλιέργειας.

Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δραστήρια στον τομέα αυτό με συνολική έκταση αμπελοκαλλιέργειας που ξεπερνάει τα 1.2 εκατομμύρια στρέμματα. Αναλογικά, πάνω από το 3% της συνολικής γεωργικής γης στην Ελλάδα είναι αφιερωμένη στα αμπέλια.

Στη Suntip δραστηριοποιούμαστε στην παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών για την εγχώρια και κυρίως τη διεθνή αγορά.

Σταφύλια Άσπερμα

Η παραγωγή άσπερμων σταφυλιών αποτελεί βασική δραστηριότητα για τη Suntip.

Προσφέρουμε τις ακόλουθες επιλογές συσκευασίας:

  • μικτό 500g. (clamshell ή ανοικτή)
  • 9 κ.
  • 1κ. καλαθάκι
  • 4,5 κ.
  • 4,2 κ. καλαθάκι
  • 3,6 κ. καλαθάκι
  • Snack-pack (200g).

Μπορούμε επίσης να προσφέρουμε οποιαδήποτε λύση συσκευασίας.

Παράγουμε τη ροζέ ποικιλία Rali Seedless, την κόκκινη Crimson Seedless, και τη λευκή ποικιλία Thompson Seedless (ή αλλιώς Σουλτανίνα), σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων 1000 στρεμμάτων στα Τρίκαλα και στους Γόμφους καθώς και στην Κατερίνη, στις Σέρρες, στην Κρύα Βρύση και στον Τύρναβο. Η Suntip είναι υπεύθυνη για το 70% της παραγωγής Crimson στην Ελλάδα.

Σταφύλια Ένσπερμα

Η παραγωγή ένσπερμων σταφυλιών λευκό ποικιλίας Victoria είναι μια νέα δραστηριότητα για τη Suntip για το 2011 και επικεντρώνεται κυρίως στην εγχώρια αγορά.

Τα σταφύλια παράγονται στις περιοχές της Κορίνθου και του Τυρνάβου.