Ιστορικό

    Με εντυπωσιακή πορεία στο διεθνή χώρο, η Suntip αποτελεί ήδη μια πρωτοπόρο δύναμη στο χώρο της παραγωγής, φύλαξης, συσκευασίας και εξαγωγής φρούτων. Η εταρεία ιδρύθηκε το 1998, με κύριο αντικείμενο την σταφυλοπαραγωγή. Η Suntip αναγνωρίζοντας την παγκόσμια απήχηση του ελληνικού σταφυλιού, επένδυσε μεθοδευμένα και γρήγορα, γνωρίζοντας σύντομα την επιτυχία.

Από τότε οι δραστηριότητες έχουν επεκταθεί και περιλαμβάνουν έναν μεγάλο αριθμό προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και λαχανικών. Η συνεχώς ανοδική πορεία της Suntip στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των καλλεργήσιμων εκτάσεων της, που σήμερα αριθμούν πάνω από 700 στρέμματα σε Θεσσαλία, Εύβοια και Κόρινθο.

Από το 2003, η εταιρεία στεγάζεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην Κορινθία, που αποτελεί και το βασικό κέντρο διανομής των προϊόντων της εταιρείας προς όλη την Ευρώπη. Η σύγχρονη μονάδα συσκευασίας της Suntip στην Κορινθία αποτελεί τεχνολογικό πρότυπο.

Συνδυάζοντας την ποιότητα, την ποικιλία, την καινοτομία αλλά και τις παραδόσεις της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, η Suntip συνεχίζει να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα μοναδικής θρεπτικής αξίας σε καθημερινή βάση.

Μέχρι σήμερα:

  • 1999-2003: Η Suntip δραστηροποιείται αποκλειστικά ως μεσάζοντας στο εμπόριο του σταφυλιού.
  • 2003: Εγκαινιάζεται η νέα υπερσύγχρονη μονάδα συσκευασίας της εταιρείας.
  • 2003 μέχρι σήμερα: Η Suntip συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης για νέες ποικιλίες και εισάγει νέες ποικιλίες σταφυλιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών αγορών.
  • 2005: Η Suntip αρχίζει να παράγει σταφύλια της ποικιλίας Crimson χωρίς κουκούτσια στα Τρίκαλα. Μέχρι το 2007, η συνολική έκταση που καλλιεργείται από τη Suntip φθάνει τα 520 στρέμματα.
  • 2006, Αύγουστος. Αναλαμβάνει νέα διευθυντική ομάδα δίνοντας νέα πνοή στους στόχους της εταιρείας.
  • 2007: Επέκταση παραγωγικής ικανότητας σε περίπου 200.000 συσκευασίες ερυθρών ποικιλιών χωρίς κουκούτσι. Παράλληλη επέκταση και σε ποικιλία λευκού σταφυλιού χωρίς κουκούτσι (Thompson).
  • 2008 : Η κολοκύθα γίνεται το δεύτερο πιστοποιημένο προϊόν της Suntip. Αγορά 520 στρεμμάτων στην Ανάβρα, Καρδίτσας.
  • 2010: Επέκταση των προϊόντων της εταιρείας μαρούλι iceberg, μπρόκολλο, κουνουπίδι.
  • 2011 : Η Suntip επεκτείνεται στην εμπορία ακτινιδίου

Με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο:

Στα επόμενα χρόνια η Suntip θα συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία βασισμένη στα στοιχεία εκείνα που της έχουν χαρίσει την ηγετική θέση που κατέχει σήμερα. Σκοπός μας είναι βραχυπρόθεσμα να αναπτύξουμε δυναμικά νέες αγορές όπως η Ρωσσία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία αλλά και η Ιταλία και η Ελβετία.